Τρίτη 10 Απριλίου 2012

GPS σε βρίσκει ακόμα και μέσα σε κτήρια

GPS σε βρίσκει ακόμα και μέσα σε κτήρια
Ένα νέο GPS θα χρησιμοποιεί όλες τις δυνατές τεχνολογίες που υπάρχουν για να εντοπίζει τη θέση του ακόμα και μέσα σε κτήρια.

Το Broadcom 4752 της ομώνυμης εταιρείας προορίζεται για κινητά τηλέφωνα και υπόσχεται εντυπωσιακή ακρίβεια που δεν έχουμε συναντήσει μέχρι σήμερα.


Σύμφωνα με την εταιρεία η απόκλιση θα είναι μόλις μερικών εκατοστών εκτός αλλά και εντός κτηρίων χάρη στην τεχνολογία που συνδυάζει αισθητήρες αλλά και δεδομένα από διάφορες πηγές.

Συγκεκριμένα το chip του GPS συνδυάζει σήματα από δορυφόρους, κεραίες κινητής τηλεφωνίας, Wi-Fi spots καθώς και δεδομένα από αισθητήρες όπως το γυροσκόπιο, το επιταχυνσιόμετρο και ο υψομετρητής της συσκευής

Το GPS υπόσχεται ότι θα μπορεί να βρει μέχρι και τον όροφο στον οποίο βρίσκεται μέσα σε μια πολυκατοικία συνδυάζοντας δεδομένα και από τους αισθητήρες ατμοσφαιρικής πίεσης που υπάρχουν σε αρκετά smartphones με Android.

Η Broadcom είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής GPS στον κόσμο και παρέχει την τεχνολογία της σε όλους τους κατασκευαστές smartphone στον κόσμο.

Πηγή
Περισσότερα..

2 σχόλια:

  1. Δεν θα χανόμαστε πότε πια σε διαδρόμους!!!

    Ομως αυτο που θελω να πω ειναι οτι τα Broadcom εχουν και πολυ ισχυρά ΒΤ τσιπακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε που εκφράσατε την άποψή σας

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.