Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Microsoft : Outlook.com

Το πιο θερμό καλοκαίρι της Microsoft χωρίς καμία αμφιβολία, συνεχίζεται με την εταιρεία να ανακοινώνει μια νέα υπηρεσία διαδικτυακού e-mail, το Outlook.com. Αν και η εταιρεία διαθέτει ήδη το Hotmail, μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες διαδικτυακού e-mail, εντούτοις φαίνεται ότι η Microsoft προτιμάει να το αντικαταστήσει σταδιακά με μια εντελώς νέα υπηρεσία αφού το Hotmail έχει γίνει παραλήπτης αρκετά έντονης κριτικής τα τελευταία χρόνια.
Για τη νέα της υπηρεσία η Microsoft επιλέγει την ονομασία Outlook από την εφαρμογή e-mail που διαθέτει η σουίτα Office και όπως θα περιμέναμε ο σχεδιασμός βασίζεται στο Metro περιβάλλον που κυριαρχεί πλέον στα προϊόντα της Microsoft. Το περιβάλλον εργασίας εξακολουθεί να χωρίζεται σε τρεις στήλες με τη διαφορά ότι είναι πιο απλό και τακτοποιημένο ενώ είναι βελτιστοποιημένη η χρήση του για smartphones και tablets. Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του Outlook.com είναι
  • Απεριόριστος χώρος αποθήκευσης των email σας
  • Εξελιγμένος τρόπος καταπολέμησης του spam
  • Ενσωμάτωση ενημερώσεων από Facebook, Twitter, Linked In και άλλα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα
  • Εργαλεία για προσαρμογή του περιβάλλοντος ανάλογα με τα γούστα σας
  • Δυνατότητα κλήσεων μέσω Skype
Παράλληλα με την παρουσίαση του Outlook.com, η Microsoft προχωρά σε πλήρη αναβάθμιση και τριών ακόμα υπηρεσιών καταργώντας εντελώς την ονομασία Windows Live. Έτσι τα Live Contacts και το Live Calendar ονομάζονται πλέον People και Calendar ενώ και ο ιστότοπος του Skydrive ανασχεδιάζεται ακολουθώντας το Metro πρότυπο.
                                                                                  [via]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε που εκφράσατε την άποψή σας

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.