Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

SportWatch με GPS από την Nike+ και την TomTom



Απευθύνεται κυρίως σε αθλητές
Ένα νέο ρολόι κυκλοφόρησε η από την Αμερικάνικη εταιρεία αθλητικών ειδών σε συνεργασία με την Ολλανδική εταιρεία συστημάτων πλοήγησης TomTom. Το Nike+ SportWatchαρχικά φαίνεται σαν ένα απλό ρολόι, με όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά όπως χρονόμετρο και χρονοδιακόπτη. Στην πραγματικότητα όμως διαθέτει ένα σωρό επιπλέον λειτουργίες, ιδανικές για την καθημερινή σας άσκηση.

Νέο SportWatch με GPS από την Nike+ και την TomTomΟ χειρισμός του επιτυγχάνεται μέσω της οθόνη αφής που διαθέτει, ενώ το ενσωματωμένο GPS χρησιμοποιείται όχι μόνο για τον χάρτη αλλά και για τον υπολογισμό της απόστασης και της ταχύτητας του αθλητή. Σαν παρελκόμενα υπάρχουν ακόμα ένας μετρητής καρδιακών παλμών ενώ στην συσκευασία περιλαμβάνεται έναν αισθητήρα που τοποθετείται στο παπούτσι, συνδέεται ασύρματα με το ρολόι και χρησιμεύει για μέτρηση απόστασης και ταχύτητας σε διάδρομο ή όπου δεν είναι δυνατή η χρήση GPS. Διατίθεται ακόμα σαν παρελκόμενο ένας μετρητής καρδιακών παλμών της Polar ο οποίος συνδέεται με το ρολόι και σε συνδυασμό με το βηματόμετρο και το GPS, προσφέρουν αναλυτικές πληροφορίες για κάθε διαδρομή.

Μέσω μιας USB θύρας οι χρήστες μπορούν να το συνδέσουν στον υπολογιστή τους για να κατεβάσουν τα δεδομένα των διαδρομών τους. Τα δεδομένα αυτά αποστέλλονται στοnikeplus.com, ένα κοινωνικό δίκτυο για αθλητές αντίστοιχο τουRunkeeper. Εκεί οι χρήστες μπορούν να βλέπουν τις διαδρομές τους στον χάρτη, να τις συγκρίνουν με τις διαδρομές και τους χρόνους των φίλων τους καθώς και να παρακολουθούν online προγράμματα προπόνησης.

Το Nike+ SportWatch κυκλοφορεί και στην Ελλάδα στην τιμή των 180 ευρώ. Παρά την αυξημένη τιμή του, ενδεικνύεται για όσους παίρνουν το τρέξιμο στα σοβαρά και σίγουρα κοστίζει λιγότερο από κάποιο συμβατικό μηχάνημα γυμναστηρίου όπως ένας διάδρομος ή ένα ελλειπτικό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε που εκφράσατε την άποψή σας

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.