Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Χειριστείτε το Android σας µέσω PC

Aρκετές φορές θα θέλαµε επιπλέον έλεγχο των συσκευών µας ή ένα κεντρικό σηµείο για την παρακολούθησή τους, ιδιαίτερα όταν εργαζόµαστε. Ακριβώς γι' αυτόν το σκοπό έχει δηµιουργηθεί το RemotifyMyDroid (www.yazandroid.com): για να σας επιτρέψει να παρακολουθείτε το Android smartphone και να ειδοποιείστε για κλήσεις, µηνύµατα και την κατάσταση φόρτισης της συσκευής.

Το RemotifyMyDroid αποτελείται από ένα app για το Android και µια εφαρµογή server για το λειτουργικό σας σύστηµα. Για την ευκολότερη επικοινωνία µεταξύ τους χρησιµοποιείται το τοπικό σας δίκτυο, Wi-Fi για τη συσκευή και Wi-Fi ή Ethernet για τον υπολογιστή, αρκεί να βρίσκονται στο ίδιο subnet.

Χωρίς δυσκολία

Το app θα το βρείτε στο Android Market (tinyurl.com/4yy7bwd), χωρίς να χρειάζεται κάτι επιπλέον. Υπάρχουν δύο τρόποι για να τρέξει ο server στο σύστηµά σας. Εφόσον δουλεύετε µε Windows, θα σας είναι ευκολότερο να χρησιµοποιήσετε το Executable Jar, δηλαδή Java αρχείο µε δυνατότητα άµεσης εκτέλεσης. Η εναλλακτική είναι µέσω .bat αρχείου [ή .sh]. Θα χρειαστεί να το κατεβάσετε ξεχωριστά από το website της υπηρεσίας (www.yazandroid.com/remotify)  και να το αποσυµπιέσετε.

Στην περίπτωση, όµως, που προτιµάτε το .bat, παρατηρήστε ότι υπάρχει ξεχωριστό για τα Windows 7 και διαφορετικό για τις προηγούµενες εκδόσεις των Windows. Όπως καταλαβαίνετε, η εφαρµογή έχει γραφτεί σε Java, εποµένως µπορεί να τρέξει ακριβώς η ίδια και στα δύο λειτουργικά. Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε την εκκίνηση της εφαρµογής κάθε φορά που ενεργοποιείται ο υπολογιστής σας µόνο µε τον χειροκίνητο τρόπο.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό θα έχει µικρή επιβάρυνση στο σύστηµά σας, εφόσον τα χαρακτηριστικά του υπολείπονται, ιδιαίτερα στην περίπτωση της µνήµης. Ο λόγος, βεβαίως, για κάτι τέτοιο δεν είναι άλλος από την ενεργοποίηση του Java Runtime Environment. Πάντως, το πρόγραµµα δεν έχει προτιµήσεις παραµετροποίησης. Το µόνο που µπορείτε να "πειράξετε" είναι να επιλέξετε τη θύρα µέσω της οποίας θα γίνεται η επικοινωνία µε τη συσκευή σας, από το Settings > Set Port.

Η ίδια ακριβώς ρύθµιση πρέπει να γίνει και στο κινητό σας, αλλά σε αυτό µπορείτε να ρυθµίσετε –µεταξύ άλλων– την IP address του υπολογιστή στον οποίο τρέχει ο server, καθώς και για ποια γεγονότα θέλετε να ειδοποιείστε [εικ. 3]. Τέλος, σας παρέχεται η δυνατότητα να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε την υπηρεσία από το app, είτε για να µη σας τρώει πολύτιµους πόρους, είτε διότι αποµακρύνεστε από το PC σας [εικ. 4].

Από τη στιγµή που έχετε ενεργοποιηµένη την υπηρεσία και στον υπολογιστή σας, όποτε υπάρχει ειδοποίηση από το κινητό σας, αυτή θα φαίνεται και στην κάτω δεξιά οθόνη του PC, ενώ καταγράφεται και σε log για να έχετε µια συνολική εικόνα. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε και τον ήχο της, για να µην ενοχλείτε τους συνεργάτες σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε που εκφράσατε την άποψή σας

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.