Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Nokia, Συμμαχία «Αστέρων» για την πλοήγηση σε εσωτερικούς χώρους



Η Nokia ανακοινώνει τη συνεργασία με 22 εταιρείες που ασχολούνται με την δορυφορική πλοήγηση και όχι μόνο προκειμένου να δημιουργηθεί η Accurate Mobile Indoor Positioning Industry Alliance (AMIPIA), ή εν συντομία In-Location, η οποία και θα ενοποιήσει μια σειρά από άλλες τεχνολογίες προκειμένου να είναι εφικτή η χρήση του γεωγραφικού εντοπισμού μέσα στα κτίρια.
Τα ονόματα που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των ιδρυτών της Ένωσης είναι ηχηρά: Broadcom, CSR, Dialog Semiconductor, Eptisa, Geomobile, Genasys, Indra, Insiteo, Nokia, Nomadic Solutions, Nordic Semiconductor, Nordic Technology Group, NowOn, Primax Electronics, Qualcomm, RapidBlue Solutions, Samsung Electronics, Seolane Innovation, Sony Mobile Communications, TamperSeal AB, Team Action Zone, Visioglobe.
Σε πρώτη φάση θα γίνει χρήση του ενισχυμένου Bluetooth® 4.0, αλλά και του Wi-Fi προκειμένου να γίνει δυνατό να μπορεί κανείς να λαμβάνει οδηγίες καθοδήγησης ενώ βρίσκεται σε ένα εσωτερικό κτιρίου, εμπορικού κέντρου κ.λπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βασικές αρχές πάνω στις οποίες θα στηριχθούν οι προσπάθειες της ένωσης είναι η υψηλή ακρίβεια, η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, η χρηστικότητα και η δυνατότητα εφαρμογής.

Nokia, Συμμαχία
Πηγή

Περισσότερα>>>>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε που εκφράσατε την άποψή σας

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.