Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Η Ericsson και ο όμιλος Volvo φέρνουν στην αγορά τις υπηρεσίες Connected Car

Ο Όμιλος Volvo Car Group θα χρησιμοποιήσει τη λύση Connected Vehicle Cloud της Ericsson , προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα σε οδηγούς, επιβάτες και αυτοκίνητα να συνδέονται με υπηρεσίες οι οποίες προσφέρονται μέσω cloud.

Ο οδηγός και οι επιβάτες ενός αυτοκινήτου θα μπορούν, μέσω μιας ειδικής οθόνης, να αποκτούν πρόσβαση σε εφαρμογές πληροφόρησης, πλοήγησης και ψυχαγωγίας. Παράλληλα, η Volvo Cars θα μπορεί να δίνει σε άλλους παράγοντες της
αυτοκινητοβιομηχανίας πρόσβαση σε επιμέρους  τμήματα της πλατφόρμας.

Οι πάροχοι περιεχομένου θα συνάψουν συμφωνίες με τη Volvo και  με άλλα μέλη του ευρύτερου χώρου, όπως οι πάροχοι ιντερνετικού ραδιοφώνου, οι εταιρείες εκμετάλλευσης αυτοκινητοδρόμων, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι διαχειριστές σταθμών διοδίων και άλλοι.

Ο κ. Lex Kerssemakers, επίτιμος Αντιπρόεδρος Στρατηγικής και Ανάπτυξης στην Volvo Cars, δήλωσε τα εξής: «Σαφώς, προβλέπουμε ότι τα αυτοκίνητα του μέλλοντος θα προσφέρουν το ίδιο επίπεδο ψηφιακών υπηρεσιών που ο σημερινός καταναλωτής έχει συνηθίσει να απολαμβάνει στο σπίτι ή το γραφείο του. Πρόκειται για ένα σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής επένδυσης που κάνει η Volvo για το μέλλον, με πρόθεση να αποκτήσει ηγετική θέση».

Βάσει της συνεργασίας, η Ericsson είναι υπεύθυνη για τη συστημική  ενοποίηση της λύσης, σε συνεργασία με τα τμήματα IS/IT και in-vehicle systems του Volvo Car Group. Η Ericsson θα παρέχει επίσης managed services για μια συνολική λύση cloud σε ολόκληρο τον κόσμο, η οποία θα εξασφαλίζει ασφαλή σύνδεση του οχήματος με συστήματα ή υπηρεσίες τρίτων.

Συνεχίζοντας ο κ. Kerssemakers ανέφερε  τα εξής: «Η Ericsson είναι ο ιδανικός συνεργάτης για τον όμιλο Volvo Car Group, καθώς διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία και βαθιά γνώση του παγκόσμιου επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Εκτός  αυτού, οι δύο εταιρείες μοιράζονται τις ίδιες φιλοδοξίες αναφορικά με την ανάπτυξη πρωτοποριακών λύσεων, οι οποίες εναρμονίζονται με το κοινό τους όραμα για ένα μέλλον βασισμένο στη διαδικτυωμένη κοινωνία».

Ο κ. Per Borgklint, επικεφαλής της μονάδας Support Solutions στην Ericsson, δήλωσε: «Η συνεργασία αποτελεί απόδειξη των ριζικών αλλαγών που συμβαίνουν στο σύνολο της κοινωνίας, καθώς οδεύουμε προς μία διαδικτυωμένη κοινωνία.  Οι οδηγοί θέλουν υπηρεσίες τις οποίες η τεχνολογία είναι σε θέση να τους προσφέρει σε πραγματικό χρόνο, και με τρόπο απολύτως προσαρμοσμένο στις προσωπικές τους ανάγκες ή προτιμήσεις. Η ικανότητα μας σε επίπεδο System Integration και Service Enablement ταιριάζουν απόλυτα με τη στρατηγική της Volvo».

Η βαθιά γνώση της Volvo σε θέματα που σχετίζονται με τη συμπεριφορά των οδηγών και τις μετρήσεις οδικής ασφάλειας, μαζί με την αντίστοιχη εμπειρία της Ericsson σε επίπεδο παροχής τεχνικών συμβουλών, υπηρεσιών ενοποίησης και διαχείρισης συστημάτων κινητής επικοινωνίας, θα αξιοποιηθούν, προκειμένου να σχεδιαστούν και να επιλεγούν οι υπηρεσίες που θα υποστηρίζει η πλατφόρμα στο μέλλον, με γνώμονα τις προτεραιότητες ενός οδηγού σε διαφορετικές καταστάσεις κυκλοφορίας.

Η πλατφόρμα Ericsson Connected Vehicle Cloud στοχεύει στην εξυπηρέτηση των σημερινών  και των μελλοντικών απαιτήσεων αναφορικά με τη δυνατότητα επέκτασης (scalability), τις προδιαγραφές ασφαλείας και την ευελιξία που χρειάζεται η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε που εκφράσατε την άποψή σας

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.