Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Θα κυκλοφορήσουν στην αγορά τα πρώτα εύκαμπτα smartphones το 2013

 
 
 
Δημοσίευμα του BBC αναφέρει ότι ερευνητές εργάζονται επάνω στη δημιουργία μιας νέας τεχνολογίας κινητών τηλεφώνων τα οποία είναι τόσο λεπτά και εύκαμπτα όσο ένα κομμάτι χαρτί. Έχουν ήδη κατασκευαστεί οι πρώτες συσκευές πρωτότυπα ενώ η φημολογία αναφέρει ότι η επόμενη χρονιά θα σηματοδοτήσει την εμπορική κυκλοφορία της πρώτης συσκευής.
Όπως αναφέρεται αρκετές είναι οι εταιρείες που ασχολούνται με την κατασκευή ενός τέτοιου τηλεφώνου, συμπεριλαμβανομένων των LG, Philips, Sharp, Sony και Nokia, αλλά φαίνεται ότι την πρώτη κυκλοφορία θα την κάνει η Samsung. Η τελευταία προωθεί ιδιαίτερα τα smartphones με εύκαμπτες οθόνες OLED και πιστεύει ότι "θα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στο καταναλωτικό κοινό".

Οι οθόνες τους θα είναι αναδιπλούμενες, θα μπορούν να τυλιχτούν και θα έχουν υψηλό βαθμό ανθεκτικότητας χάρις ενός λεπτού πλαστικού υποστρώματος που τις καθιστά λεπτότερες πιο φωτεινές αλλά και … ευέλικτες από τις παραδοσιακές LCD οθόνες.

Οι πρώτες προσπάθειες των επιστημόνων για κατασκευή εύκαμπτων οθονών χρονολογούνται από το 2005 όταν η Philips παρουσίασε το πρώτο πρωτότυπο αναδιπλούμενης οθόνης. Ακόμη ο πρώτος ηλεκτρονικός αναγνώστης Kindle της Amazon χρησιμοποιούσε μια οθόνη παρόμοιας τεχνολογίας, όμως το υλικό που βρισκόταν κάτω από αυτή δε μπορούσε να ήταν άκαμπτο. Υπήρξαν και μερικές άλλες προσεγγίσεις από επιστήμονες, όταν το 2004 ο καθηγητής Andrea Ferrari του Πανεπιστημίου του Cambridge κατασκεύασε μια εύκαμπτη οθόνη αποτελούμενη από γραφένιο. Δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο υλικό θα μπορούσε να αντικαταστήσει το πυρίτιο που χρησιμοποιείται σήμερα και να φέρει επανάσταση στο χώρο της τεχνολογίας. Θα αποτελέσει μάλιστα ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των ευλύγιστων smartphones που αναμένουμε να δούμε στο κοντινό -πλέον μέλλον.
 
 



[VIA]
More....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε που εκφράσατε την άποψή σας

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.