Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

TopoNavigator 6 PC Αναβάθμιση 6.1.1

ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ
1. Νεά ιδιότητα Επίπεδο Κλίμακας σε όλα τα δεδομένα του χρήστη. Με την ιδιότητα αυτή, ο χρήστης μπορεί να ελέγξει ποιά στοιχεία θα απεικονίζονται και σε ποιά κλίμακα. Η αρχική τιμή είναι 0, δηλαδή τα στοιχεία απεικονίζονται σε όλες τις κλίμακας. Ο έλεγχος της ιδιότητας μπορεί να γίνει είτε ανά στοιχείο (από τη φόρμα Ιδιοτήτων), είτε μαζικά (από τη φόρμα Ιδιοτήτων αρχείου). Όταν το Επίπεδο Κλίμακας ενός στοιχείου είναι μεγαλύτερο από το τρέχον Επίπεδο Κλίμακας του χάρτη, το στοιχείο δεν είναι ορατό και δεν μπορεί να επιλεχθεί ούτε από το χάρτη, ούτε από τον πίνακα. Στο δεξί κλίκ πάνω στην εγγραφή του στον πίνακα διατίθεται ένα μόνο μενού, η Αλλαγή Επιπέδου Κλίμακας, που ανοίγει τη φόρμα Ιδιοτήτων του στοιχείου, από την οποία μπορούμε να αλλάξουμε το Επίπεδο Κλίμακας και ξανακάνοντας ορατό το στοιχείο, και να προβούμε περαιτέρω σε οποιαδήποτε άλλη επεξεργασία.
2. Η ρύθμιση που ελέγχει την απεικόνιση όλου του αρχείου (καθορίζοντας ανεξάρτητα το ελάχιστο Επίπεδο Κλίμακας για την απεικόνιση όλων των διανυσμάτων του και της ονοματολογίας) διατηρείται και μεταφέρθηκε στην ενότητα Γενικά των ρυθμίσεων αρχείου.
3.  Η αναζήτηση καλύπτει πλέον και τις παραλίες.
4. Η μεγέθυνση / σμίκρυνση με τα πλήκτρα F6/F7 επικεντρώνει στο κέντρο του ορατού τμήματος του χάρτη (και όχι στη θέση του ποντικιού, όπως γινόταν μέχρι τώρα). Το σημείο επικέντρωση υποδεικνύεται με το σχετικό σύμβολο.
5. Οι επιλογές προτεραιότητας των κατηγοριών οδικού δικτύου (έμφαση στους ασφάλτους/χωματόδρομους) και παλέτας (παλέτα Garmin / παλέτα Toponavigator) απαλείφθησαν από τις Ρυθμίσεις/GPS και σχετίσθηκαν εσωτερικά με το προφίλ χρήστη. Έτσι, όταν κατασκευάζεται ή επικαιροποιείται ο χάρτης για Garmin, λαμβάνεται υπόψην το τρέχον προφίλ χρήστη και η προτεραιότητα των κατηγοριών του οδικού δικτύου προσαρμόζεται ανάλογα.
Προφίλ: On Road, Θάλασσα, Πολιτισμός
Σχηματισμός χάρτη με έμφαση τους ασφάλτους και παλέτα TopoNavigator.
Προφίλ: Off Road, Adventure
Σχηματισμός χάρτη με έμφαση τους χωματόδρομους και παλέτα TopoNavigator.
Προφίλ: Ενέργειας
Σχηματισμός χάρτη με έμφαση τους ασφάλτους και παλέτα Garmin.
6. Τα αρχεία back-up δεν φορτώνονται πλέον στο Διαχειριστή Αρχείων (για να μην γεμίζει ο πίνακας εγγραφές και να μην γίνει κατά λάθος επεξεργασία στο Backup_of_ αντί για το μητρικό αρχείο). Μπορεί πάντα κανείς να προσθέσει αυτοβούλως το Backup_of_xxx από την Προσθήκη Επιπέδου για οποιαδήποτε επεξεργασία.
7. Η οπτικοποίηση της εξέλιξης του κατεβάσματος των χαρτών του Κτηματολογίου γίνεται πλέον με μια εικαστική μπάρα προόδου (απεικονίονται κίτρινα τατραγωνάκια, ισάριθμα με τα πλακάκια που θα δημιουργηθουν - γίνονται πράσινα μόλις αποθηκευτεί το αντίστοιχο πλακάκι). Όταν ολοκληρωθεί το κατέβασμα μιας ενότητας, δημιουργείαι μια σχετική εγγραφή στο μενού των Χωροδεικτών, από την οποία μπορούμε να καλέσουμε μετέπειτα την περιοχή της ενότητας..
8. Δεκάδες βελτιώσεις σε δυσλειτουργίες και μικροατέλειες.
 
ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Σημαντικές προσθήκες στον Παρνασσό, Αργολίδα, Μέθανα, Ήπειρο, Ναυπακτία, Ευρυτανία, Υμηττό κλπ..











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε που εκφράσατε την άποψή σας

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.