Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

TopoNavigator 6 PC version 6.1.0


 

WMS_Downloader

Αναβάθμιση 6.1.0


ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ
1. Καθώς η 6.1.0 είναι η πρώτη αναβάθμιση που περιέχει νεώτερα δεδομένα, εγκαινιάζεται μια πολύ εξυπηρετική υπηρεσία: η επικαιροποίηση των χαρτών για Garmin GPS θα γίνεται ΜΟΝΟ στις περιοχές που έχουν αλλαγές. Η υπηρεσία αυτή, που είναι προεπιλεγμένη, εξοικονομεί πολύ μεγάλο χρόνο και πόρους. Από τις Ρυθμίσεις, ο χρήστης μπορεί ωστόσο να επιλέξει την επικαιροποίηση ολόκληρου του χάρτη. (Έχουν γίνει πολλές αλλαγές στα δεδομένα οπότε θα ενεργοποιηθεί από την επόμενη αναβάθμιση)
2. Καλύτερος και συνεκτικότερος τρόπος οργάνωσης των συμβόλων γραμμών, διαδρομών, πολυγώνων και Αγαπημένων, με αποτέλεσμα την καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της εφαρμογής.
3. Συνεκτικότερη και σταθερότερη δομή για τις λειτουργίες της Αναίρεσης (Undo) και Επανάληψης (Redo)
4. Ο καταγεγραμμένος χρόνος των Wyapoints μεταφέρεται πλέον από αρχεία KML, GPX (πχ. όλα τα νεώτερα Garmin), παλιότερα Garmin (πχ., σειρά 60) και αποθηκεύεται τόσο στο πρωτόκολλο όσο και στα KML και GPX που εξάγονται από την εφαρμογή.
5. Νέες μέθοδοι μετακίνησης και αλλαγής διαστάσεων στη γεωαναφορά, με δεξί κλικ Μετακίνηση γεωαναφερόμενης εικόνας και Διαστάσεις γεωαναφερόμενης εικόνας, έχοντας πατημένο το κουμπί με το βελάκι στην εργαλειοθήκη Geo. Παρέχεται αναίρεση.
6. Τα κουμπιά Διαγραφή, Διαγραφή όλων, Πλοήγηση και οι εντολές Επικέντρωση και επεξεργασία συμβόλου στον πίνακα των Αγαπημένων μεταφέρθηκαν σε υπομενού στο δεξί κλικ στις εγγραφές του ίδιου πίνακα.
7. Προστέθηκε η δυνατότητα αυτόματης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας κατά την αποθήκευση ενός αρχείου TML/TVP. Η σχετική επιλογή βρίσκεται στην ενότητα Φάκελοι των Ρυθμίσεων. Η Ρύθμιση είναι προεπιλεγμένη.
8. Στον πίνακα αρχείων TML/TVP, ενεργοποίηση της λειτουργίας AllRecs/Selected που επιτρέπει να απεικονίζονται στον πίνακα δεδομένων μόνο οι επιλεγμένες από τις εγγραφές ενός αρχείου. Η λειτουργία ήταν διαθέσιμη μέχρι τώρα μόνο για τα διανυσματικά αρχεία GIS (δηλ. μόνο στην έκδοση GIS) και εξυπηρετούσε κυρίως σε αρχεία με πολλές 100δες ή 1000δες εγγραφές. Τώρα η διευκόλυνση αυτή επεκτείνεται και στην έκδοση ΗΟΜΕ, βοηθώντας στην επεξεργασία αρχείων πολλών εγγραφών.
9. Δυνατότητα αντιστροφής μιας Διαδρομής. Η κατεύθυνση μιας Διαδρομής επισημαίνεται με βελάκια πάνω σε κάθε τόξο.
10. Δυνατότητα διαγραφής σημείου γραμμής/σημείου πολυγώνου από τον πίνακα της φόρμας Ιδιοτήτων γραμμής/πολυγώνου (που μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμο μόνο για τις Διαδρομές).
11. Αναίρεση προσάρτησης πολυγώνου.
12. Αναίρεση διάτμησης πολυγώνου
13. Στην αποθήκευση δεδομένων σε μορφή αρχείου κειμένου με διαχωριστή, δυνατότητα καθορισμού του delimiter (διατίθενται οι έξι συνηθέστεροι διαχωριστές).
14. Βελτίωση της ταχύτητας στον υπολογισμό των χαρτών Κτηματολογίου που βρίσκονται μέσα στην καθορισμένη ακτίνα από τον άξονα επιλεγμένης γραμμής.
15. Δυνατότητα επιλογής του κριτηρίου ιεράρχησης κατά την δημιουργια του πίνακα αποτελεσμάτων μιας εύρεσης. Διατίθενται 3 τρόποι ιεράρχησης:
      1. ιεράρχηση με βάση τον τύπο δεδομένων και την κατηγορία, λαμβάνοντας υπόψη και το προφίλ χρήστη.
      2. ιεράρχηση με βάση την απόσταση από το κέντρο του χάρτη,
      3. ιεράρχηση με αλφαβητική σειρά
Απεικόνιση της απόστασης της κάθε εύρεσης από το κέντρο του χάρτη στην ιπτάμενη πινακίδα, ενόσω το ποντίκι βρίσκεται πάνω από μία εγγραφή.
16. Δεκάδες βελτιώσεις σε δυσλειτουργίες και μικροατέλειες
 
ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Περισσότερα από 31.500 καινούρια τόξα.
Μεγάλες προσθήκες στην Κρήτη.
Καινούργια μονοπάτια στην Κίμωλο (από τον Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής).
Μικρές διορθώσεις σε διάφορες περιοχές (Εύβοια, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο).




TopoNavigator AnaDigit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε που εκφράσατε την άποψή σας

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.