Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

H Google αγοράζει το Waze για 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια (Αποκλειστικό του naviphone-hellas.gr)

H Google αγοράζει το Waze για 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια. To Facebook έμεινε στην μεση του δρόμου...






Οι εικασίες σχετικά με την πώληση της ισραηλινής εταιρίας υπηρεσιών πλοήγησης Waze έχουν ένα τέλος. Πριν το 2012, η Apple και το Facebook συνομιλούσαν για την εξαγορά αλλά τώρα η Google προσδιορίζεται ως αγοραστής, καθώς οι ισραηλινό περιοδικό " „Globes“ αναφέρει …με 1,3 δις $ η Google αναλαβαίνει την ισραηλινής εταιρίας υπηρεσιών πλοήγησης Waze.

Ο ανταγωνισμός στην αγορά με χάρτες και πλοήγηση είναι μεγάλη, έτσι η Google ι πλέον προσθέτει ένα κομμάτι από την πίτα της αγοράς ξανά στο ενεργητικο της. Η υπηρεσία Waze, έχει περίπου 50 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο και φυσικά είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές της Google τον τελευταίο καιρό. Waze έχει ειδικευτεί στην ανάλυση του GPS-με βάση τα στοιχεία κυκλοφορίας που λαμβάνονται από τους χρήστες όπως: κυκλοφοριακή συμφόρηση, ελέγχους Τροχαίας , κάμερες ταχύτητας και άλλα σχετίζετε με την κυκλοφορία πληροφοριών που γίνονται σε σχεδόν πραγματικό χρόνο και είναι δωρεάν για τους χρήστες των smartphones. Το κομμάτι Αυτό ταιριάζει απόλυτα στην πολιτική του Google Maps στο οποίο μπορεί να ενσωματώσει καλύτερα την τεχνογνωσία των Ισραηλινών και πληροφοριακά οφέλη καθώς και την πλατφόρμα διαφήμισης της Waze.
Όλο και Περισσότερα Ισραηλινές πηγές αναφέρουν ότι στη εξαγορά η πληρωμή έγινε σε δολάρια και ότι οι μετοχές των μέτοχων δεν θα αλλάξουν χέρια . Ο Noam Bardin..ο σημερινός CEO θα παραμείνει στη θέση του και το Waze θα παραμείνει σε ισχύ ως εμπορικό σήμα. Το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και το επιχειρηματικό κέντρο για τουλάχιστον τρία χρόνια θα παραμείνει στο Ισραήλ και Στην Αμερικη ένα γραφείο της Waze στην Καλιφόρνια υπάρχει ήδη.
Με την εξαγορά της Waze η Google δημιουργεί μια ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά των start-ups στο Ισραήλ και πατα καλά πόδι αφού ήδη η LabPixies και η Quicksee έχουν ενσωματωθεί στην ίδια από το 2010. Ίσως ακόμη πιο σημαντικό στοιχείο, όμως, είναι ότι το Facebook και η Apple πιαστικαν στον ύπνο …η επιμονή που είχε καταβληθεί από Waze της έδωσε ακόμα περισσότερη αξία και να θυμηθούμε ότι Η Apple είχε προσφέρει το 2012 500 εκατ. δολάρια ΗΠΑ και το Facebook δεν ηταν πρόθυμο να επενδύσει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια.
Η εταιρεία Waze ιδρύθηκε το 2008, απασχολεί σήμερα 110 άτομα, έχει λάβει μέχρι στιγμής 67 εκατομμύρια δολάρια των κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου από μεγάλους φήμης οργανισμούς όπως η Microsoft, η Qualcomm και Vertex Venture Capital και KPCB. Η εφαρμογη Waze είναι διαθέσιμη για iOS και Android λειτουργ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε που εκφράσατε την άποψή σας

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.