Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Σπανίως οι χρήστες ενημερώνουν τους χάρτες στις συσκευές πλοήγησης

Σύμφωνα με μελέτη-έρευνα που πραγματοποίησε στη Γερμανία η Garmin σε συνεργασία με το ινστιτούτο Ipsos, σχεδόν το 74%  (73,8%) τών οδηγών (σε 1000 ερωτηθέντων), ταξιδεύουν με ξεπερασμένους-μη ενημερωμένους χάρτες. Αυτό συμβαίνει οχι μόνο με τις συσκευές πλοήγησης, αλλά και με τους έντυπους χάρτες που υπάρχουν στο αυτοκίνητο. Το εκπληκτικό είναι, που πιστεύουν οτι δεν αλλάζει κάτι σε ετήσια βάση στους χάρτες.
 Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων (34,4% περίπου) δεν έχουν ενημερώσει τους χάρτες τους ποτέ, για τον λόγο οτι δεν ενδιαφέρονται για ενημέρωση (21,5%), ότι είναι πολύ ακριβή η ενημέρωση χαρτών (18%), ή οτι δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στην εφαρμογή της ενημέρωσης (8,7%) (είναι πολύπλοκη η διαδικασία ενημέρωσης).
 Αν και στη Γερμανία  πάνω απο 100.000 χλμ δρόμων αλλάζουν ετησίως, τροποποιούνται και προσθέτονται νέα ονόματα οδών, οι περισσότεροι ερωτηθέντες οδηγοί είχαν εσφαλμένη εκτίμηση, νομίζοντας οτι είναι πολύ λιγότερα.
 Οι πλειοψηφία των ερωτηθέντων όμως ήταν σίγουροι για την διαδρομή που εμπιστεύονται, γνωρίζοντας και την καλύτερη εναλλακτική διαδρομή (αν η τρέχουσα δεν είναι πλέον διαθέσιμη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε που εκφράσατε την άποψή σας

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.