Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Mε το navigon για android στη Βιέννη


Πρόσφατα επισκέφτηκα την πρωτεύουσα της Αυστρίας Βιέννη. Μαζί μου είχα μόνο το navigon για android, πάνω στο xperia mini. To πρόγραμμα αποδείχτηκε ένας πολύ καλός τουριστικός οδηγός για την πόλη. Όλα τα αξιοθέατα, καθώς και πληροφορίες για αυτά, υπήρχαν στα pois. Επίσης μας φάνηκε πολύ χρήσιμο για να βρίσκουμε εστιατόρια, μπαρ, κ.τ.λ.

Τον περισσότερο χρόνο ήταν σε πλοήγηση πεζού, αφού δεν είχαμε αυτοκίνητο, και οι μετακινήσεις έγιναν με το πολύ καλό μετρό της πόλης.

Ο χάρτης της navteq είναι άριστος. Όσο και να προσπάθησα δεν βρήκα λάθος. Υπάρχουν ακόμα και τα μονοπάτια μέσα στα πάρκα...

Εδώ πρέπει να πω ότι στην πλοήγηση πεζού δεν υπάρχουν φωνητικές οδηγίες, και χρειάζεται εξοικείωση για να ακολουθήσεις την προτεινομένη πορεία. Ακόμα υπάρχει και μια σχετικά μεγάλη απόκλιση ως προς την πραγματική θέση, αλλά αυτό είναι μάλλον πρόβλημα (και) του δέκτη gps του xperia mini.

Συμπερασματικά, το navigon σε smart phone είναι μεγάλη βοήθεια σε κάθε ταξίδι, ειδικά σε πόλεις και μέρη οπού πας για πρώτη φορά,  και από εδώ και πέρα θα είναι πάντα μαζί μου σε όλες τις εξορμήσεις.

περισσότερα για τη Βιέννη σε επόμενο ποστ...

Μ.Μ.


1 σχόλιο:

Ευχαριστούμε που εκφράσατε την άποψή σας

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.