Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Σύντομος οδηγός αποκωδικοποιητών της αγοράς

Η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, ενώ πλέον ξεκινάει η φάση όπου κάποιες περιοχές αρχίζουν να αποχαιρετούν τα αναλογικά τηλεοπτικά σήματα.
Οι παλιές τηλεοράσεις -αλλά και πολλές μόλις 2-3 ετών- δεν υποστηρίζουν το νέο ψηφιακό σήμα MPEG4, κάνοντας απαραίτητη την αγορά ενός επίγειου ψηφιακού αποκωδικοποιητή που θα συνδεθεί σε αυτές και θα αναλάβει να λύσει το πρόβλημα, αλλά και να προσφέρει επιπλέον λειτουργίες.

Οι κάρτες PCMCIA, αν και βολικές αφού δεν καταλαμβάνουν χώρο και δεν χρειάζονται ένα ακόμα τηλεχειριστήριο για τον χειρισμό τους, δεν μπορούν να συνδεθούν στις αρκετά παλιές τηλεοράσεις επειδή δεν διαθέτουν αντίστοιχη υποδοχή. Ακόμη και για όσες όμως την διαθέτουν, δεν συνίσταται η χρήση τους επειδή αποδείχθηκαν αναξιόπιστες, ασύμβατες με πολλά μοντέλα τηλεοράσεων, ανίκανες να διαχειριστούν HD κανάλια, πολύ αργές κατά την αλλαγή καναλιών και με αισθητά μειωμένη ποιότητα εικόνας.
Εξαιτίας όλων αυτών των μειονεκτημάτων τους η επιλογή ενός επίγειου ψηφιακού αποκωδικοποιητή θεωρείται πολύ καλύτερη επιλογή.

Διαβάστε την συνέχεια του οδηγού απο την ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε που εκφράσατε την άποψή σας

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.